32

Вечната комедия по Чудомир "Не сме от тях" гостува в Панагюрище

Вечната комедия по Чудомир "Не сме от тях" ще зарадва културната общност на Панагюрище. Постановката е на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" - Велико Търново и ще се играе в Театър Дом-паметника на 5 април от 19:00 часа. На сцената публиката ще види екип от обичани актьори: Стефан Рядков като Бай Мильо фотографина, Стефка Златкова като Кака Сийка, Милен Иванов като Лъжлив Съби, Иван Митев като Попа, Детелин Станчев като Нено Сенегалеца и други. Драматизацията и постановката са дело на Невена Митева, сценографията и костюмите - на Лидия Къркеланова, музиката е на Петър Атанасчев. 

Билетите вече са в продажба на касите на Театър Дом-паметника.

Ние, българите, много обичаме да се присмиваме над недостатъците на другите. Критикуваме клюкарството, а сами разнасяме най-пикантните клюки. Ненавиждаме прелюбодейството, а често се оказва, че крием някой и друг грях. Надсмиваме се над пиянството, а не рядко сами се оказваме под масата. Всичко това не е чуждо на колоритните герои на Чудомир. Емблематичните образи на Попа, Кака Сийка, Лъжлив Съби, Нено Сенегалеца, Даскала, Юнак Павли и Тотка Вдовичката оживяват в един пъстър и забавен калейдоскоп, започнал с едно погребение и свършил с една сватба - крайните преживявания в един ден, в едно село, в една България - гласи анонсът за постановката.

Тези колоритни герои си въртят невероятни номера, но никога след края им няма сърдити. Хуморът винаги е незлоблив, а границата между истина, шега и фантазия не съществува. И някъде между песните, танците и закачките се промъква и малко тъга, красива носталгия по едни пъстри и уникални образи, които постепенно са изчезнали в нашето унифицирано време. Болка по един омаен език, в който красивите думи са заменени със студени чуждици.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?