Следвайте ни

Вечерен час и за деца,и за възрастни въвеждат в Панагюрище

viber icon

Вечерен час за всички жители на община Панагюрище въвежда от петък кметът на града Никола Белишки. За децата ще бъде забранено да излизат навън след 20,00 часа, а за възрастните - след 21,00 часа, като и в двата случая ограничението е до 6 сутринта. Изключение ще се прави само за работещите на смени, като те ще доказват това със служебни документи, но няма да се стига до полицейщина и заяждания, увери пред "Марица" градоначалникът.

Той разказа, че е бил провокиран от масовото погазване на правилата за ограничаване разпространението на зарази. Нощем младежи си правят приятелски сбирки по пейките в парковете, в детски градини и къде ли не. Денем пък лично той е виждал как по няколко майки се събират на раздумка край бебешките колички.

Въведени са и ред други ограничения.

"Наясно съм, че забраната ще ми навлече критики и гняв от жителите на общината, но съм готов да понеса това в името на това да се опазим от новия вирус, коментира Белишки. Такава ми е работата, не може всички да са доволни, но съвестните хора ще оценят ролята на това решение. Важно е да направим всичко възможно, за да излезем колкото може по-скоро от тази кризисна ситуация".

Кметът призова местните хора да се по-отговорни и предпазливи и да спазват разпоредбите на Министерството на здравеопазването.

 

Ето какво гласи съобщението по този повод от общината:

Във връзка с необходимостта от ограничаване разпространението на COVID-19 Кметът на Община Панагюрище г-н Никола Белишки издаде заповед, с която се забранява:

Достъпът до детски и спортни площадки.
Достъпът до дворните пространства на детски градини  и училища.
Достъпът до спортните бази на територията на община Панагюрище.
Движението по улиците на населените места в състава на  община Панагюрище, на лица до 18 години от 20.00 часа до 6.00 часа, с изключение на движение, наложено по здравословни причини.
Движението по улиците на населените места в състава на община Панагюрище, на лица над 18 години от 21.00 часа до 6.00 часа, с изключение на движение, наложено от полагане на труд и по здравословни причини.
Събирането на повече от две лица на открити и закрити обществени места на дистанция по-малка от 1.50 м. между лицата.
Използването на вендинг машини за продажбата на кафе и други безалкохолни напитки и продукти, разположени на територията на община Панагюрище. Собствениците и лицата, извършващи търговска дейност чрез вендинг-машини да поставят знаци, с които да обозначат преустановяване на работата на вендинг автоматите.

 

Заповедта влиза в сила от 03.04.2020 г. до изричната ѝ отмяна.

 


Нарушителите ще бъдат санкционирани по реда на  Закона за административните нарушения и наказания.

 


Контрол по изпълнението на заповедта се възлага на служителите на РУ на МВР град Панагюрище, като същите са определени  за актосъставители по реда на чл. 37 от ЗАНН.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?