32

Вдигат накрак допълнителни полицейски екипи за празниците

Предстоят още две последователни поредици от празнични и почивни дни. Очакваме засилен трафик днес и утре/събота/, както и в дните 5, 6 и 8 май - съобщават от полицията в Пазарджик. 

От изключителна важност е осигуряване на безопасността на движението. Отново голям брой униформени служители ще бъдат ангажирани с тази дейност. В районите на АМ „Тракия”, главните пътища Пловдив-Пазарджик-Белово-Костенец, Пазарджик-Панагюрище-Стрелча, Пазарджик-Пещера-Батак-Цигов чарк, Варвара-Велинград, Пещера-летовище Свети Константин ще бъдат насочени основните полицейски сили. В контрола на пътното движение  максимално активно ще се включат и наличните технически средства за контрол на скоростта. В някои от празничните дни полицейските екипи от районните управления в областта ще бъдат подпомогнати от мобилни екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив. От анализа на пътно-транспортните произшествия по време на Великден се оказа, че най-голям брой леки ПТП са станали в натоварените дни в участъка на АМ „Тракия”. Основната причина за това е разсейване на водачите, шофиране без необходимата дистанция или неправилно изпреварване, движение в аварийната лента. За това апелираме към всички водачи да тръгнат на път подготвени, спокойни, търпеливи, да не предприемат необмислени или рискови маневри, да не снимат с мобилните си телефони по време на движение, внимателно да следят обстановката на пътя. Не сядайте зад волана ако не се чувствате добре, ако сте употребили алкохол или лекарства влияещи върху двигателната координация и сетивата.  

Криминалистите съветват ако по време на празничните дни ще напуснете жилището си за повече време не забравяйте отключени врати, недобре затворени прозорци на тераси, санитарни помещения, неукрепени врати на гаражи и мазета. Старайте се да не разгласявате в социалните мрежи за вашето отсъствие, а нека за него да знаят само най-близките. Предупредете и съседите си да са бдителни и ако чуят съмнителен шум от апартамента ви да подадат сигнал на телефон 112.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?