Вдъхновяващите учители на Пещера представя новото "Възрожденско приключение"

Вдъхновяващите учители на Пещера представя новото "Възрожденско приключение". Единствената по рода си фейсбук игра е посветена на Деня на народните будители и ще почете паметта на педагози, оставили светла диря с делата си.
Вдъхновяващите учители на Пещера са в главната роля на новото издание на популярната фейсбук игра "Възрожденско приключение - Педагогика". Уникалното по рода си съревнование отново е организирано от родолюбиви местни хора, начело с Мария Джуркова, по чиято идея преди години започна първото "Възрожденско приключение" и от самото си начало се прие с изключителен интерес, при това - не само от пещерци. 
Виртуалният конкурс е започнал от Межународния ден на учителя - 5 октомври, и ще завърши на един от най-българските празници - Деня на народните будители, 1 ноември. Протича по вече познатия формат. Всяка вечер точно в 19,00 часа на страничката на играта, както и в групата "Пещерци" се публикува по една загадка, скрита в интригуващ  видеоклип. От показаното в него потребителите трябва да познаят на кой пещерски учител от миналото е посветен. За целия период на съревнованието ще бъдат представени 25 местни преподаватели от миналото, оставили след себе си светла диря в образователното дело в родопския град, изучили и възпитали по няколко поколения. Аудиторията ще може да види множество ценни снимки на любими и вдъхновяващи педагози, както и на техни възпитаници, като някои ще бъдат показани за първи път. Всеки от далите в коментар правилен отговор участва в томбола с награди - издания на местни талантливи автори с личен автограф. Споделянето също се брои за участие. А верните отговори дават шанса за включване в жребия за голямата награда - СПА почивка за двама в петзвезден комплекс. Тя ще бъде обявена на 1 ноември в 18,00 часа.
Този път партньор е и библиотеката към Народно читалище "Развитие-1873" и персонално главната библиотекарка в културното ведомство Богдана Сиракова. Съдействие и подкрепа оказва и д-р Васка Юнакова.
Играта има в историята си няколко изключително успешни издания. Едно от тях – преди Коледа през 2018 година – беше в подкрепа на двойка пещерци, нуждаещи се от средства за лечение на репродуктивни проблеми. Близо 2700 лева бяха събрани само за около 2 седмици, а днес дойде прекрасната новина, че с тях младите съпрузи са получили нужната помощ, за да се сдобият със своя рожбичка.
После реализира още успешни благотворителни инициативи, с които бяха събрани средства за онкоболни и диабетици, за реставрация и ремонт на храмове – християнски и мюсюлмански. Беше осъществен и атрактивен културен проект – стенна книга със снимки на известни пещерски личности и най-важните моменти от биографиите им беше дарена на местния музей и може да се види от посетителите му.
А „Възрожденско приключение“ продължава с будителския си дух. Не само на 1 ноември, а целогодишно. С все по-полезни за местната общност идеи и каузи.
Възрожденско да Ви е! - гласи пожеланието на инициаторите към верните привърженици на уникалната игра.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?