32

Възпитателното училище в Ракитово отпразнува 70 години

С тричасово представление в ОНЧ “Будилник” 1898 бе отбелязана 70-тата годишнина от създаването на училището и 95-годишнината от рождението на учителя и бивш директор Ангел Узунов, който е и патрон на учебното заведение.


Празникът беше уважен от много официални гости, работещи в сферата на превенцията на престъпността сред децата и младежите, учители, граждани и приятели на училището.

Поздравителни адреси бяха получени от министър-председателя и външен министър Мария Габриел и министъра на образованието проф. Галин Цоков.

Пред препълнената с гости зала, директорът на училището Георги Янушев разказа за историята, целите, амбициите и предизвикателствата пред работещите в образователната институция.

Децата от училището разиграха забавни етюди, представящи ежедневието на възпитаниците на ВУИ “Ангел Узунов”, а гости със своите изпълнения бяха духовият оркестър при ОДК, Велинград и танцьори от велинградската школа по спортни танци “Импулс”.
На сцената със свои изпълнения бяха още Мария Гивечева и Георги Попчев и Димитър Коларов.

“Обществото и държавата сме длъжници на тези деца. Нека не забравяме, че животът не предоставя равен старт, и тези деца, наричани “саморасляци”, са наша отговорност.

Хубаво е да си припомняме да не съдим, а просто да даряваме обич, защото любовта е неизмерима сила. Поклон пред всички вас, които сте отдадени на каузата да интегрирате проблемните деца с девиантно поведение в обществото, защото това е нелека задача и изисква огромна енергия, емоция и любов. Продължавайте да променяте съдби!”.

С тези думи от свое име и от името на новоизбрания и досегашен кмет Георги Холянов, се обърна Виляна Колчева към децата и техните възпитатели, след края на тържеството.

Тя поднесе цветя на г-н Янушев и подарък за момчетата от училището от името на община Ракитово и пожела на всички На многая лета!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?