32

Възпитаници на ПГСС "Царица Йоанна" помогнаха на човек в безпомощно състояние

Учениците от ПГСС ,,Царица Йоанна“ Шико Анастасов /12а клас/ и Стоян Куртев /10в клас/ са помогнали на човек, изпаднал в безпомощно състояние. Тийнейджърите го срещнали на път за училище, разказват техни преподаватели. Благодарение на бързата им и адекватна реакция, непознатият мъж е успял да се съвземе и да дочака лекарската помощ. 

Трогнат, той е благодарил на двете добри момчета.

"На път за училище със Стоян Куртев случайно забелязахме човек, който видимо не се чувстваше добре, на една алея. Той приседна на пейка, явно нямаше сили. Усетихме, че трябва да направим нещо за човека. Предложихме му вода, за да се съвземе. Поканихме го да го закараме до лечебно заведение - аз имам шофьорска книжка, но той отказа. Така че само останахме с него, докато дойде лекар  - разказа скромно пред "Марица" дванайсетокласникът Шико Анастасов, който е спортист и младеж с висока дисциплина, по думите на негови учители. Педагозите говорят с уважение и за двете момчета, като казват, че те са заслужили това с поведението си на отговорни и добри хора.

Ако си се научил да правиш добро, значи си се научил на всичко - коментираха от ръководството на гимназията. Гордеем се с вашата добра постъпка,ученици! Нека Доброто е винаги с вас!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?