Следвайте ни

Възпитаници на МГ не искат електронно обучение

Десетокласници пуснаха подписка, настояват да се върнат в клас

viber icon

Възпитаници на Математическата гимназия в Пазарджик се обявяват категорично против електронното обучение и събират подписка в подкрепа на искането си то да бъде прекратено и да се върнат в класните стаи. Петицията, инициирана от 10в клас, вече събира завидна подкрепа, макар да е пусната преди броени дни. От 28 октомври насам тя е подписана от почти 430 потребители.

Здравейте, ние сме ученици от ПМГ "К.Величков", гр.Пазарджик

Искаме да Ви запознаем със нашата петиция и мислим, че:

Електронното обучение не е в полза на учениците, защото за нас е много по-трудно да учим чрез онлайн платформите. Например ще е по-добре да се избегне решаването на особено трудна задача самостоятелно, защото това може да доведе до объркване и неудовлетвореност от страна на учениците. Сигурни сме,  че много от учениците в България смятат, че това е така. Ако и ти си един от тях може да гласуваш! Нека си помогнем взаимно и да получим възможно най-доброто за нас образование! Ние искаме да ходим на училище присъствено!

Моля, помогнете ни да съберем възможно най-много подписи от всички ученици от цялата страна, за да се върнем присъствено на училище! - се казва в призива към петицията.

Към искането на средношколците се присъединяват десетки ученици от цялата Пазарджишка област. Подкрепата си дават и техни връстници от други български региони.

Здравейте, аз смятам, че уроците в онлайн обучението ни затрудняват. Липсата на живото общуване на учителите. Прекият контакт е труден и през екрана на задачите по математика. Присъствено в училище, те могат да отделят своето време в учебния час и да ни обяснят къде грешим, да обяснят някоя по сложна дума с две три прости думи разбираемо. Ученето на чужд език става също непосилно. Ние можем да бъдем само ученици и учители да бъдем уважавани и да уважаваме, но ние също сме близки с тях и имаме отношения, чувства и емоция. Те са също нашите учители в живота - пише Виктория от Габрово.

Подписвам, защото електронното обучение не е ефективно за ученици и учители, особено след 8-ми клас. Това се видя и от оценките на входните нива по предметите в началото на тази учебна година - споделя Живка от Пещера.

Много са и имената на дванайсетокласници, които пък се тревожат как ще се подготвят за матурите, които им педстоят напролет и от чиито оценки зависи дали ще бъдат приети в желаните висши училища.

Припомняме, че учениците от гимназиите преминаха на онлайн обучение от 29 октомври. Засега е планирано то до продължи до 12 ноември. Междувременно обаче се заговори тази алтернатива да се прилага само в учебни заведения, където има повече заразени от коронавирус, а не повсеместно. Решение по този въпрос обаче не е оповестено, така че не се знае как ще продължи работата на гимназиите след 12 ноември.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Мммм, даа

Мммм, даа

04.11.2020 | 19:50

ЧЕТА, СЛУШАМ... МОЖЕ ЛИ ДА ВЛЯЗАТ В ОНЛАЙН СТАЯТА И ДА СИ ПРАВЯТ ДУШ... АМИИИ... УЧИТЕЛИТЕ НЕ СА ПАЗАЧИ... КОЙТО ИСКА ДА УЧИ - УЧИ, КОЙТО ТЪРСИ КУПОН... НЕ МУ СЕ СТОИ ВКЪЩИ... А СЛЕД 2 МЕСЕЦА КАТО НЕ ОСТАНАТ УЧИТЕЛИ?!? КАК ЩЕ УЧАТ...?!? И КОЙ ЩЕ ГИ УЧИ?!?

Отговори
0 2
Откога те летата взеха да учат кравите коя трева и как да се пасе?

Откога те летата взеха да учат кравите коя трева и как да се пасе?

03.11.2020 | 21:39

Олеле.

Отговори
1 8
Радост

Радост

04.11.2020 | 09:47

Може би имахте в предвид 'телетата' ? Не зная кой-кого ще учи как се 'пасе трева', но със сигурност 'телетата' са граматически и правописно по-грамотни от Вас! Спорна работа!

Отговори
9 1
МГ възпитаник, випуск 1984

МГ възпитаник, випуск 1984

03.11.2020 | 15:52

Мили деца, достатъчно сте грамотни математически, за да прецените на кой етап от развитие на пандемията сме, проследявайки данните за разпространението. Както и да оцените риска от поведението си. За вас. Но и за вашите преподаватели. Ако вашият живот и здраве не са подложени на риск, който да не може да толерирате, при учителите ви не е така. Не вярвам, че искате да си играете "руска рулетка" със залог живота им. Колкото до подготовката ви по математика, която, както разбирам, ви безпокои, въпрос е на добра организация на времето и самодисциплина. Сборниците с добри задачи не са се свършили, предполагам, през тези 40 години, които минаха от времето, когато нашето поколение ги решаваше "от кора до кора". Ако изпитвате дефицит на предизвикателства от вида "трудни задачи", то поработете повечко с ... "лесните". Това развива техниката на решаване и ще ви спести ядове с "баламски грешки" в бъдеще. Повярвайте на чичкото, който е учил математика по 11 часа седмично. Желая ви здраве и разум!

Отговори
10 6
Философ

Философ

03.11.2020 | 15:17

Браво, само така трябва

Отговори
9 5
Тотон

Тотон

03.11.2020 | 15:05

Прави са хората!! Онлайн НЕ стават нещата!!

Отговори
10 5
Дориана

Дориана

03.11.2020 | 17:14

Не само здравето на учителите застрашават, след училище ходят на групи из града, викат, смеят се без маски, без да ги е грижа за хората, с които се разминават. С една дума - сеят вируси наляво и надясно и хич не им пука. Жалко за това поколение, но скоро ще разберат, че с егоизъм не се живее.

Отговори
4 6
Учител

Учител

03.11.2020 | 13:29

И вас не ви слуша главата! Скоро няма да има кой да преподава! И тогава какво ще правите,философи с.мотани! Учителите се страхуват за здравето си и с право. Вие се шматкате на групи,ходите по кръчмите,носите вируса,ама боледувате рядко. Учителите са в опасна ситуация. Който има желание,ще се научи и онлайн. Другото са празни приказки!

Отговори
13 15

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?