Следвайте ни

Във Ветрен обърнаха пейките с краката нагоре срещу масови сбирки

viber icon

Пейките в целия град Ветрен са обърнати с краката нагоре. Това е дело не на вандали, а на кмета Радослав Лютаков, който дори пусна публикация в социалните мрежи с едно достатъчно ясно изречение: "Като не става със забележки, ще става по този начин!".

Пред "Марица" местният управник разказа, че много пъти се е опитвал с добра дума да вразумява съгражданите си. Уж се съгласявали, но на другата сутрин пак заварвал по 10-15 човека на пейките с кафенца в ръце и на раздумка.

"Понякога на мен ми е ставало неудобно да им се карам, защото са възрастни хора все пак - оживено обяснява кметът. А на тях явно не им е неудобно. Така се принудих да взема крайното решение. Много са тежки пейките, иначе щяхме направо да ги изнесем някъде, докато не мине кризата".

Във Ветрен не липсват хора под карантина след завръщане от рискови държави. С тях обаче нямало проблем - държали се по правилата и не излизали. От време на време в ромските квартали се скупчвали хора. Като минел кметът или патрулката се разпръсквали, а след това - пак заформяли сбирки.

А Лютаков е на път да изпълни съвета на съгражданите си и да вика полиция да санкционира нарушителите. Глобата започва от 5000 лева.

"Не това е най-важното, допълва кметът. Един ако се разболее, ще ни затворят града, както стана с Банско. А и все пак трябва всеки от нас да пази преди всичко здравето си", припомня още Лютаков.

Коментари (1)

Дидо

30.03.2020 | 19:05

В Пазарджик в градинката до каспела зад бензиностанцията на Газпром се събират редовно девойки. Седят по пейките една до друга. Въпреки сигналите които подадох няма реакция от МВР.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?