Следвайте ни

Във Велинград: Тестват за COVID-19 гостите на хотели

viber icon

Велинградски хотели са първите в страната, които въведоха задължителното тестване на своите посетители. Те са обособили пунктове, където се извършва изследването с антигенни тестове. Разходите по тестването са за сметка на хотелите.

Според работещите в бранша тази мярка гарантира безопасността на туристите.

"Смятам, че гарантира 100 % превенция, тъй като антигенните тестове в крайна сметка вече са приравнени към PCR. Всички наши служители се тестват, всички наши гости, също. Твърдим, че сме свели риска до минимум.", коментира Анна Божкова, която работи като мениджър в един от местните хотели.
Повечето туристи приемат мярката положително.

Резервациите тази година са по-малко, но са нараснали, след като беше разрешено ресторантите към хотелите да работят до 22 часа.

"Това е огромно облекчение за нас, но за новогодишната вечер създава трудност, има намалено търсене, но и с това хората ще имат една чудесна нова година", допълва Божкова.
Не така стоят нещата при малките хотели в курорта.

"Когато започнаха да се спускат мерки и ограничения във времето на празнуване, хората започнаха да се плашат и просто се отказаха. От многото резервации в началото сега вече сме празни", казва Цвета Андонова - собственик на семеен хотел
Голям е интересът и към малките къщи за гости, където ще празнуват семейни компании.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?