Следвайте ни

Във Велинград строят нова детска градина за 3 млн. лева

viber icon

До края на годината във Велинград чрез проект по програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022”, ще стартира изграждането на нова и съвременна масивна сграда в Детска градина „Радост”.

Предвиденото за тази цел финансиране е в размер на 2 959 224 лева, а след неговото изпълнение ще бъдат осигурени европейски и качествени условия за работа с децата. "Това ще даде възможност на директора на детското заведение да открие и яслена група, тъй като в близост няма такава, а необходимостта от нея е огромна", коментира кметът на курортния град д-р Костадин Коев. 

Към момента в заведението се обучават 111 деца в 4 възрастови групи, при норматив 22 деца в група или общо 88 деца за детската градина, тоест с 23 деца над норматива. С всяка изминала година желаещите деца да посещават детската градина нараства. Групите са разположени в 2 сгради - по 2 във всяка от тях. Едната сграда, в която са позиционирани 2 детски групи, е временна постройка тип дървена барака.
В друг аспект детската градина обхваща деца от доста обширен район на кварталите Каменица и Лъджене.
Костадин Коев анонсира и реализиране на друго намерение в областта на образованието. "Във Велинград ще бъде изграден и филиал на ИОУ „Неофит Рилски”. Той ще бъде ситуиран в двора на ПГД „Иван Вазов”.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?