Следвайте ни

ВАС решава за отстраняването на Чачов до дни

viber icon

До края на седмицата се очаква Върховният административен съд да излезе с решение по казуса с кмета на община Стрелча
г-н Стойно Чачов, чийто правомощия Общинската избирателна комисия преждевременно прекрати ден преди Коледа миналата година.
Причината бе нарушение на закона. Съгласно него след избирането си за кмет на 3 ноември 2019 г. г-н Стйно Чачов е трябвало в едномесечен срок да прекрати участието си във фирма "Българска федереция по белот" ЕООД, на която е 100-процентов собственик и управител. Чачов е бил управител на учредената от него фирма и по време на целия си първи мандат. Това обстоятелство той не е посочил в декларациите си пред Сметната палата в началото и на двата си мандата, а е предприел действия по прехвърляне на дяловете си в търговското дружество едва на 18 декември 2019 г. - ден, след като е подаден сигналът срещу него за нарушение. 
Стойно Чачов обжалва решението на ОИК пред Административен съд - Пазарджик, който със свое
Р Е Ш Е Н И Е  № 20/10.1.2020 отхвърли жалбата на Стойно Проданов Чачов и го осъди да заплати на Общинска избирателна комисия – Стрелча направените по делото разноски в размер на 500 (петстотин) лева.
Чачов се възползва от законовото си право да обжалва това решение пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от обявяването му.
Вещи лица допускат, че ВАС ще потвърди решението на Административен съд - Пазарджик и в община Стрелча ще има частични местни избори.

Източник - https://www.oshtepan.com

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?