49
Следвайте ни

Въртят тайна ракиджийница в пазарджишка гимназия

Училищното ръководство пред полицията: За учебни цели е!

viber icon

Инсталацията е монтирана в бивш физкултурен салон в ПГСС „Царица Йоанна", 230 литра ракия без бандерол е намерена в съседното помещение 

 

Нелегална ракиджийница беше открита в една от гимназииите в Пазарджик. Полицаите попаднали на инсталацията по време на мащабна операция в региона за производство и търговия с акцизни стоки.

Инсталацията за дестилиране на високоградусов алкохол е била монтирана в бивш физкултурен салон на местната Професионална гимназия по селско стопанство „Царица Йоанна" с директор Георги Гатев.

От ръководството на учебното заведение заявили пред оперативните полицейски екипи, че ракиджийницата е за учебни цели. Тя се използвала за практически занятия на средношколците от лозаро-винарската паралелка. Не става ясно обаче защо инсталацията не е обявена пред съответните институции, нито защо правеният дестилат не е деклариран, както изисква законодателството. 

Нямал обяснение за факта обаче, че в помещение, съседно на дестилерията, са намерени 230 литра ракия без бандерол, а и нямало документи ракиджийницата и алкохолът да са декларирани пред оторизираните институции.

По-късно при претърсване в къщата на ръководно лице на гимназията, в близко до Пазарджик село, са намерени още 120 литра ракия без бандерол. Нелегалният алкохол е иззет, а разследването по скандалния случай продължава.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ДДД

ДДД

17.09.2021 | 20:44

В ПЪРВИНЕЦ СЪЩО ИМА

Отговори
2 0
Миньо Стайков

Миньо Стайков

17.09.2021 | 19:23

Да се учат децата, бе! Да се учат! Който се учи, той ще сполучи!

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?