Следвайте ни

Вариант: "Ескулап" да стане COVID болница

viber icon

Сградата на фалиралата бивша болница "Ескулап" в Пазарджик да бъде пригодена за COVID болница на пазарджишка област. Това предложение направиха представители на лекарското съсловие в областния център.

Припомняме, че снощи здравният министър поиска от губернаторите по места във всеки областен град у нас да бъде обособена поне една болница изцяло за пациенти с COVID-19 и поне една за лечение на пациенти без COVID-19.

До края на седмицата те трябва да дадат отговор кои са избраните лечебни заведения по области.

Сондажи на "Марица" сред медици и други представители на тази гилдия в областният център формираха като работещ вариант именно преобразуването на "Ескулап" в болница за COVID пациенти.

Към момента сградата на "Ескулап" стои на практика неизползваема и там много лесно може да се постигне желаната за нуждите на COVID трансформация. 

Ясно е, че МБАЛ Пазарджик няма как да стане болница само за лечение на коронавирусни инфекции, а пък частните здравни заведения по чисто обективни причини въобще не горят от подобно желание.  

Сложен остава и въпросът с командироването на медицински кадри и помощен персонал за една такава специализирана болница, тъй като в момента здравните заведения в цялата страна работят отвъд предела на своя капацитет и недостигът на кадри е колосален. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?