Следвайте ни

Въпреки трудностите Велинград въведе облекчения за бизнеса

viber icon

Въпреки затрудненото си положение община Велинград въведе пакет от мерки в помощ на бизнеса. От помощта могат да се възползват фирмите, които са затворени със заповед на министъра на здравеопазването.
“Аз и моя екип разбираме, какви са трудностите пред бизнеса. Наясно сме, че за неработещите бизнеси в момента са нужни облекчения. Затова нормалната реакция от моя страна беше да предложа на общинските съветници да одобрят пакет от мерки, като им благодаря за подкрепата в този момент”, заяви кметът д-р Костадин Коев.
Помощта на общината е за периода от 1 декември 2020 г. до отмяна на въведените противоепидемични мерки. За този период се освобождават от заплащане на наеми ползвателите на общински имоти, както и наематели на общински терени за търговия на открито. За този период неработещите фирми са освободени и от част от таксата за битови отпадъци в компонента сметосъбиране и сметоизвозване. Чрез въведените мерки се отсрочват и задълженията на фирмите по Закона за местните данъци и такси за срок от влизане на заповедта в сила до нейната отмяна.
“Наясно съм, че след като се рестартира бизнеса има период на възстановяване. Ние предлагаме отсрочка от половин година. За това време на фирмите няма да бъдат налагани и лихви по данъчните им задължения”, категоричен е кметът д-р Коев.
Желаещите да се възползват от помощта трябва да подадат заявление в Общинска администрация.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай