Следвайте ни

Вълна от оставки на общински съветници в Пазарджишко

viber icon

Общински съветници в Пазарджишко масово се отказват от постовете си в местната власт броени дни след полагането на клетва. При всички случаи – поне по информация на общинските избирателни комисии, става дума за оттегляне по лично желание.

Такова заявление е внесъл в ОИК-Батак Емил Горанов от ГЕРБ, като не се посочват мотиви. От ведомството излизат с решение на мястото му да бъде избрана следващата от листата на партията – Екатерина Кормушева.

Две решения по същия повод е взела ОИК-Ракитово. Ангел Кожухаров от „Нова алтернатива“ е освободен по негово желание, а вместо него в градския парламент влиза Методи Караманов. Молба за оттегляне е депозирала и Кристина Овчарова от БЗНС, която ще бъде заместена от Димитър Андонов.

В Пещера предсрочно са прекратени правомощията на Николай Атанасов от БСП и е избран следващият от листата на левицата Стефан Иванчев.

Във Велинград пък петима са се отказали от постовете на съветници, но преди полагането на клетва. Молба за оттегляне е подал депутатът Сергей Кичиков от ДПС, вместо него е обявен за избран Злати Льотин. Заявление за отказ е депозирал още Спас Гардански от ВМРО, на чието място се е заклел Александър Гагов. Отказала се е също Мария Рангелова от коалиция БСДП, която беше и кандидат за кмет на Велинград. Тя ще бъде заместена от Рахим Енгяк. Четвъртата рокада е в редиците на „Глас народен“ – освободени са Муса Рахим и Георги Тетимов, а са обявени за избрани Тодор Ушев и Елесавета Сариева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Радост

Радост

01.12.2019 | 08:06

Абсолютно неграмотна статия!!!Някой от вас направил ли си е труда да направи истинско проучване на нещата,за да не изпадате в жалката ситуация,само за да си запълните сайта,да пишете глупости?Аз съм пряк свидетел на това какво се случва в един от общинските съвети.Виждам написани имена,които посочвате за заместници,изобщо не вписвани в кандидат листата за съветници на съответната партия.Много е жалко,че хората четат и си въобразяват,че ги информирате! А по-важното е,че и аз бях от тях.Язък...ц...ц...ц...ужас!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?