Следвайте ни

Валентина Кайтазова: Надяваме се да няма повече деца с КОВИД!

viber icon

От днес паралелка от ПМГ "Константин Величков" в Пазарджик е на дистанционно обучение. Мярката бе наложена от РЗИ, след като едно от момчетата в 9б клас даде положителна проба за новия коронавирус. Резултатът бе получен вчера, а от тази сутрин преподаването е в онлайн класна стая.
Това е първи подобен случай за региона. Какво ще последва? С този въпрос потърсихме Валентина Кайтазова, началник на Регионалното управление по образованието.
"Искрено се надяваме момчето да се възстанови бързо, да няма други заболели деца и да не се налага повече да се въвежда дистанционно обучение никъде! - коментира Кайтазова. Във всички учебни и детски заведения са предприети всякакви възможни мерки за ограничаване разпространението на зарази, няма какво повече да се направи".
По темата необходимо ли е психолог да окаже подкрепа на децата, за да преодолеят по-лесно стреса от случващото се, Кайтазова отговаря, че би било полезно да се поработи в тази посока с децата от паралелката на заболялото момче. 
"В училището имат психолог, те имат грижата да работят както с децата, така и с техните родители и учителите, ако преценят, че е необходимо", допълни началникът на РУО.
За 9б обучението в електронна среда ще родължи 14 дни, по предписание на РЗИ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?