32

Валентина Кайтазова: Да бъдем внимателни и пазим горите от пожари!

През изминалото денонощие беше потушен  голям пожар на територията на Пазарджишка област край лесичовското село Боримечково. Областният управител Валентина Кайтазова благодари сърдечно на всички огнеборци от РСПБ в Пазарджик,  Белово,  Панагюрище, Велинград и Пещера, на служителите от ДГС Пазарджик, на дежурните екипи от полицейския участък в с. Лесичово, на доброволците от доброволните формирования в общините Велинград и Белово, които се включиха в гасенето и  работеха на терен през цялата нощ. В добра координация и с общите усилия на всички институции и доброволци пожарът беше овладян и напълно потушен. 

„Отправям призив към всички граждани, да бъдат внимателни и отговорни в пожароопасния сезон, да спазват всички предпазни мерки срещу пожари в полските и горски територии на област Пазарджик. 

За предизвикан пожар от човешка небрежност или по невнимание се носи административно-наказателна отговорност, а при пожар с нанесени значителни материални щети се носи отговорност съгласно Наказателния кодекс.

Нека бъдем внимателни, отговорни и пазим горите от пожари!“ - апелира Валентина Кайтазова.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?