Следвайте ни

В "Zappa" говорят: След К-19 ще стоим по градинките

Пълните болнични отделения са контрапункт на празните места в барове и ресторанти

viber icon

Пандемията COVID-19 препълни болниците и постави на колосално изпитание цялата здравна система, която меко казано в момента прегрява.

Отделенията са препълнени, болни чакат по коридорите или в линейките за да бъдат настанени. Лекари, сестри и медицински персонал изнемогват със смените. Често те приличат на войници неотстъпили от наряд по две денонощия.

Това, разбира се доста често влияе на настроението им и отношението към пациентите.   

В същото време страхът и масовата психоза започват все по-мащабно да отдръпват хората от заведенията. Така дори без да бъдем в условия на локдаун ресторанти, клубове и кафенета постепенно се изпразниха и в момента работят на сигурна загуба. 

Въпросът е колко ще могат да издържат, защото при едни постоянни стопански разходи и символични на фона на тях приходи, краят няма да бъде далеч. 

"Приятели, събота вечер е, за вас може да е смешно, но аз дойдох да подкрепя бар "Zappa", не щото много ми се пие, а щото утре, ако не дойдете и вие, няма да го има. Както и другите ви любими места. Елате, пийте 1 лимонада, но им помогнете, за да има къде да повръщате догодина". Такова обръщение на личната си фейсбук страница направи не собственик на заведение, а обикновен негов посетител, загрижен, че при тази тенденция много скоро една от легендите на нощен Пазарджик ще угаси осветлението за постоянно. 

А спадът на оборотите в питейните заведения и ресторанти в Пазарджик и цялата област е повсеместен. Той съвпадна с бума на заболелите от COVID-19 на местно и национално равнище.

Хората явно осъзнаха, че такова заболяване действително има и то наистина отнема човешки животи. 

Защото по-добре черен живот сега, отколкото черни забрадки завинаги. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Стефка Вълкова

Стефка Вълкова

15.11.2020 | 12:31

За съжаление човешките ценности са подменени. Предлагам да отворят кампания в Хелпкарма за този бар.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?