Следвайте ни

В Стрелча се стягат за кметски вот наесен

viber icon

Подготовката за предстоящите на 27 септември частични избори за кмет на община Стрелча полека започват и в средногорското градче. За разлика от Септември, където вече бе оповестен първият кандидат за поста на общински градоначалник, засега в Стрелча официално регистрирани партии и инициативни комитети няма, а за номинациите се говори от уста на уста. Документи ще се приемат до 17,00 часа на 27 август, съобщиха от Общинската избирателна комисия, която на 18 август е встъпила в правомощията си и е провела първото си заседание. На него са обсъждани рутинни въпроси - определени са местата за оповестяване на решения на ОИК, определено е работното време на комисията и в които случаи ще се налага удължаване, избрани са председател и секретар.

До избор на нов кмет се стигна след отстраняването на Стойно Чачов, който спечели втори мандат през 2019 година. Това стана след сигнал, че той е собственик на фирма – „Българска асоциация по белот“ ЕООД, регистрирана през 2015 година, а като представител на местната власт няма право да упражнява търговска дейност. Дружеството не е вписано в декларациите на настоящия кмет пред Сметната палата нито в първия му мандат, нито в настоящия, което пък ги прави документи с невярно съдържание, сочи още вносителят на сигнала Ильо Ильов.

Правомощията на Чачов бяха прекратени след окончателно решение на ВАС по казуса. Малко по-късно той бе назначен от ВрИД кметицата на община Стрелча Неделка Фингарова за неин заместник.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?