32
Следвайте ни

В Септемврийско готвят втори протест заради пътните ремонти

viber icon

Идната неделя няколко населени места от община Септември излизат на повсеместни протести, изразяващи се в гражданско неподчинение. Поводът - забавения ремонт на пътя Лозен - Звъничево и поредния смъртен случай вследствие на натоварения трафик през обходни маршрути, които не са съгласувани с общината.

"Безхаберието и наглостта на сегашното ръководство на Областно пътно управление, в лицето на Мая Шимбова премина всякакви граници. Опита се да сплаши местните търговци и земеделци около ханче "Септември" след изразеното недоволство миналата неделя като им забрани да продават продукцията си в близост до републиканския път. Това няма да ни спре. Няколко населени места излизаме на повсеместни протести без да се съобразяваме нито с полиция, нито, с който и да било. Няма да питаме никой и от никой никакво разрешение няма да чакаме. Част от хората ще преминават по пешеходни пътеки, други с бавно движещи се автомобили ще направият движението по дефилето почти невъзможно. Срокът, който беше оповестен за край на ремонта на пътя Лозен-Звъничево в сайта на АПИ беше месец юни. Повече няма да ги търпим. Още колко човека трябва да загинат?", коментират жители на общината.

*Източник - Локомотив-Септември

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

тита

тита

08.10.2021 | 10:10

Явно на селяните не им се налага да пътуват и незнаят колко тези така наречени "търговци",а иначе селски хитреци пречат на движението.Спират пътнико потока.Спират хора с автомолите си да пазаруват и се пречи на движението.Има закон за пътищата-така наречените търговци или земеделски производители със закупена стока от тържището,без касови апарати,без пътно право,без разрешително,без плащане на каквито и такси и т.н - трябва сергийте да отстоят на 8 метра от платното!Имаше изграден селскотопански пазар за Белово и в Лозен.В Лозен не се ползваше на 100%,а,а на септемврийското кръстовище го превърнаха в автоморга-по заповед и разрешение на кой??

Отговори
0 0
Цоко S Doko

Цоко S Doko

07.10.2021 | 21:39

Рем онта , че сколаса в необозримото бъдеште

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?