Следвайте ни

В Септември: Гласуваха 15 000 лв. помощ за изгорелите овчарници

Унищоженият сеновал е 500 кв.м., а щетите се оценяват на над 100 000 лв.

viber icon

Общински съвет – Септември гласува 15 000 лв. целева помощ за изгорелия овчарник в село Ветрен дол. 
На редовната си сесия всички общински съветници с изключение на Махмуд Салим от Ковачево подкрепиха искането на кмета на Ветрен дол Димитър Христосков, пострадалият животновъд от селото му - Али Конгьов да бъде подпомогнат с 15 000 лв. за възстановяването на щетите от пожара.


Припомняме, че късно вечерта на 10-ти февруари в с. Ветрен дол пламна сеновала към овчарника на Али Конгьов. Освен сградния му фонд, пожара изпепели тонове царевица, фураж и бали сено за близо 1000 животни. Димитър Христосков, кмет на селото поде кампания чрез медиите и социалните мрежи за подпомагане на пострадалия животновъд.
Новината за трагедията на Али Конгьов обиколи повечето местни и национални медии в резултат, на което хора от цяла България се притекоха на помощ.


"Много малко са вече местата, където продължават да се гледат овце в такъв голям обем. Овцевъдството е изключително трудоемко. Тук механизирано отглеждане, както е при едрия рогат добитък е почти невъзможно. Всичко е на ръка. За хора като Али Конгьов няма ден, няма нощ, няма делник, няма празник. Тези животни като започнат да се агнят, какъвто е сезона в момента, трябва да си денонощно покрай тях. След това всички овце се доят на ръка ежедневно по два пъти. Като спре млякото, започва стригането. Изобщо целият живот на човека преминава в обора. Няма време за друго. За това и вече рядко се гледат този вид животни",  коментираха съветниците от Септември по време на дебатите при докладването на точката. В крайна сметка с голямо мнозинство тя бе приета.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?