Следвайте ни

В помощ на онкоболната Гери: Мария купи 2 ангелчета за 200 лева

Новини от Пазарджик и региона

viber icon
Дора ЦВЕТКОВА, „Пазарджишка Марица”

Още един невероятен жест към онкоболно момиченце беляза началото на днешния съботен благотворителен базар в Панагюрище – жена с красивото име Мария купи две малки ангелчета срещу 200 лева, съобщи организаторката Дима Попова. Сувенирите, които току-що са получени, тръгнаха от начална тръжна цена 10 лева за брой, но жената щедро дала десетократно повече, за да помогне за спасяването на дете.
Първият базар миналата събота също направи впечатляващ старт. Тогава анонимен младеж от сърце даде 500 лева за малко плюшено меченце.
Гери е с онкозаболяване в четвърти клиничен стадий. Нуждае се от лечение в чужбина, струващо 600 000 евро. Отговорът от Фонда за лечение на деца се бави, а лекарите не крият от родителите на детето, че остават най-много 6 месеца, ако Гери не се подложи на препоръчаната терапия.
Всяка събота в Панагюрище ще има благотворителни базари, докато не се събере цялата необходима сума за Гери. На тях се продават подарени от различни хора вещи. Някои са изпратени от българи в чужбина, разбрали за поредното дете, оставено в родината без адекватно лечение. Повечето предмети се предлагат и на търг чрез Фейсбук, откъдето вече тръгват първите допълнителни постъпления. Колективи в местни фирми също събират пари за момиченцето. Всеки лев Дима превежда по сметка на името на майката на детето и дава стриктен отчет в профила си.
Дарителскaта сметкa за Гери в лева е IBAN: BG59STSA93000024022242, BIC: STSABGSF, титуляр: Камелия Георгиева Младенова (майка на Гери). Който иска да помогне с дарени вещи, може да се свърже с Дима Попова на тел. 0897019112./ „Пазарджишка Марица”
Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?