Следвайте ни

В Пазарджишко няма огнища на Африканска чума

viber icon

В област Пазарджик няма регистриран случай на Африканска чума по свинете, стана ясно след поредното заседание на Областната епизоотична комисия.

Последните огнища са в областите Русе, Търговище и Силистра.

Продължава стриктното изпълнение от страна на институциите, общините и животновъдите на мерките за биосигурност, които бяха  приети и гласувани на предишното заседание на Областната епизоотична комисия. Провеждат се заседания на Общинските епизоотични комисии и широка информационна кампания във всички населени места в областта.

До 14.00ч. днес, кметовете на общини трябва да докладват на Областния управител за изпълнението на превантивни те мерки срещу Африканската чума по свинете. Миналата събота е проведена съвместна акция от служители на ОДБХ и ОДМВР Пазарджик на нерегламентирания пазар за животни в с. Черногорово. 

Проверките продължават на място и във всички ферми за прасета в региона.

Утре в РДГ Пазарджик ще се проведе заседание на Съвета по лова, на който ще присъстват представители на всички ловни дружинки в региона.

Областната епизоотична комисия ще заседава отново идния вторник - 30.07.2019 г. от 11.00 ч.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?