Следвайте ни

В Пазарджишко: Над 2500 първокласници чуха за първи път училищния звънец

viber icon

Новата учебна година стартира присъствено във всички 110 училища от област Пазарджик. Близо 2 500 са първокласниците, които за първи път прекрачиха  прага на училищата. В Община Пазарджик те са над 900, а всеки от тях получи като подарък от кмета Тодор Попов, историята на костенурчето Франклин, който също тръгва на училище. По повод началото на новата учебна година, с армагани от името на градоначалника бяха зарадвани и всички деца от ІV-та подготвителна група на детските градини и подготвителните групи към училищата. Те ще могат да се потопят в приказния свят на списание „Бърборино“, за да съпреживеят със своите родители незабравими мигове.

Заради COVID пандемията тържествено откриване на учебната година на повечето места имаше само за учениците от 1, 5 и 8 класове, тъй като това са началните стъпки на съответния училищен етап. Другите паралелки също бяха събрани в клас, но бяха изолирани от останалите.

Личните предпазни средства не са задължителни в клас, а само в коридори, санитарни помещения и общи части. 

Децата от първите до четвъртите класове включително ще учат в една стая и ще бъдат обучавани от по един учител.
При заболял учител или ученик от коронавирус, училищата може и да преминат на обучение в електронна среда.
Предстоят и родителски срещи – на живо и онлайн, за да бъдат запознати родителите със спецификите на тази учебна година. Тепърва ще бъде разяснено при какви условия децата им могат да се обучават дистанционно. 

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?