Следвайте ни

В Пазарджик: Личните лекари получават ваксини за четвъртата фаза

Джипитата купуват ударно хладилни чанти

viber icon

В Пазарджишко стартира четвъртата фаза от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19. 

Днес около 11 часа в областното РЗИ пристигнаха очакваните дози на ваксината на Astra Zeneca, които по предварително утвърден списък в момента се раздават на общопрактикуващите лекари, видя "Марица".

Джипита разкриха пред наш репортер, че са били заплашени с дисциплинарни санкции от здравното министерство в случай, че се направят на заети в днешния иначе почивен и за тях съботен ден. 

Проблем за лекарите е, че някои от записалите се предварително за ваксинирани хора са се отказали на базата на коментарите в медии и социални мрежи, че ваксината на Astra Zeneca не е подходяща за тях. Като цяло желаещите за ваксиниране хора не били много.

"Имах списък от 20 души, но се оказа, че четирима се отказват по лични причини. Сега спешно трябва да намеря още толкова човека, защото е забранено са се хабят ваксини", сподели тревогата си пред наш репортер пазарджишко джипи. 

Всеки един от флаконите на  Astra Zeneca е за 10 дози, като в рамките на максимум 6 часа от отварянето ваксините трябва да се поставят на пациентите. 

Тъй като почти всички кабинети на общопрактикуващите лекари не са снабдени с хладилници, вчера те се снабдяваха масово с хладилни чанти от двата основни хипермаркета в Пазарджик.    

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?