Следвайте ни

В Пазарджик: Кралев дойде за първа копка на нова зала

Участието на Общината е в размер на 1 милион 270 хиляди лева

viber icon

Първа копка за изграждане на учебно-тренировъчна зала с 200 места за публика, бе положена днес в двора на пазарджишкото спортно училище.

За официалната  церемония пристигна лично министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който приветства усилията на общинската администрация.

“Знам, че дълго време се чакаше този момент, защото училището има нужда от подобна зала. Надявам се след 100 дни да се радваме на новото съоръжение. Искам да благодаря на г-н Попов за всичко, което прави за развитието на спорта в Пазарджик. Министерството на младежта и спорта ще подкрепи неговите усилия, за да може спортната инфраструктура да стане още по-добра и всички да имат възможност да практикуват любимите си спортове. Този проект, който стартира днес, е съвместен между държавата и Общината, които инвестират по равно средства, за да може да се радвате на новата зала за спорт”, заяви Красен Кралев. 

Освен него мероприятието уважиха кметът на Пазарджик Тодор Попов,  директорът на Спортното училище Георги Георгиев, председателят на Сдружение „Пазарджик спортува“ – Ренета Камберова, началникът на РУО Пазарджик Валентина Кайтазова.

Спортният министър съобщи, че освен многофункционалната зала в двора на Спортното училище в областния център започва изграждането на физкултурни салони в ПГХХТ – Пазарджик, училище „Нешо Бончев“ в Панагюрище и „Методий Драгинов“ в Драгиново, община Велинград. Освен това Министерството на младежта и спорта ще подпомогне реконструкцията на залата за волейбол в Спортна зала „Васил Левски“  и климатизацията на залата за художествена гимнастика.

"Днес е още един добър ден за нашия красив град, защото полагаме основите на първата от спортните зали, които обещахме – тази в двора на Спортното училище в Пазардик“. Това обяви на официалната церемония кмета на общината Тодор Попов.

Той поясни, че в бъдещата зала ще се провеждат състезания по различни видове спорт и ще се използва за всички ученически мероприятия. Ще бъдат настанени голяма част от спортните клубове, които през зимата тренират във физкултурни салони, което създава неудобства. „Целта ни е да станем града с най-добра спортна инфраструктура и с най-много шампиони“ – категоричен бе Попов.

„Горд съм със Спортното училище, защото за три години и половина то стана много желано за учениците. Горд съм с това, че възпитаниците му във всички състезания заемат призовите места. Само за два месеца и половина, през летния период, Пазарджик има 36 шампиона в държавни първенства от 12 вида спорт”, каза още кметът на Пазарджик и поздрави учениците за усилията и за успехите им.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?