Следвайте ни

Ариете Логистикс разкри още 400 работни места в новия си логистичен център

viber icon

"До момента в общината не сме имали никакви проблеми и очакваме и занапред да бъде по същия начин."

Това каза директорът Петър Зарев при откриването на новата логистична база на "Ариете Логистикс" в Пазарджик.

"Искам да изкажа специална благодарност на кмета на община Пазарджик г-н Тодор Попов за това, че откакто сме дошли в общината, не сме имали никакви проблеми. От неговия екип сме получавали винаги съдействие, помагали са във всичко, свързано с административните решения, издаването на документации и т.н. Искам да благодаря и на строителната фирма „Томов трейд“ за това, че винаги спазват сроковете и работят много добре, каза ръководителят на компанията Петър Зарев.

Събитието се състоя пред сградата на българската фирма, част от международната "Ариете Груп", която шест години работи успешно на българския и международните пазари в областта на автомобилната индустрия и логистиката. През 2018 г. "Ариете Логистикс" ЕООД закупи в Пазарджик парцел от 82 000 м2 за строеж на собствена производствено-логистична база.

Още през месец септември 2019 г. беше реализиран първият етап от проекта, който включва над 5000 м2 сгради за складово–производствени нужди, в които ще работят повече от 400 човека.

По време на инвестиционния период, който ще включва три етапа, фирмата планира да разшири базата си до почти  42 000 м2 застроени площи, в които ще работят над 1000 човека. Днес започна и строителството на етап 2, който ще включва производствени площи от 7000 м2.

Тодор Попов поздрави инвеститорите за отличния избор като им пожела да бъдат успешни и лидери на своя пазар. Той благодари затова, че са избрали Пазарджик и благодарение на тях градът се сдобива с нови работни места.

"Градът се развива освен в социалните дейности, в културната и спортната политика. Пазарджик върви с бързи темпове и към това да стане интересен център по отношение на логистиката.

В днешния ден ние надграждаме това, което в годините правим. А именно да създаваме нови работни места. Инвеститорите идват, защото срещат подкрепа и влагат усилия за изграждането на производствени мощности.

"Ариете" дойде в Пазарджик, защото целият екип и Петър Зарев бяха уверени, че именно тук е мястото, което да предпочетат.

Пазарджик отново показва ниво и съм уверен, че тази тенденция ще бъде трайна и постоянна." - заяви Тодор Попов при откриването на предприятието.

Непосредствено след символичното прерязване на лентата на първата логистична база бе дадено начало на строителството и на втория етап, който включва 7 000 кв. м. производствени площи.         

                

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?