Следвайте ни

В Панагюрище плашат с глоби за неплатена такса за куче

viber icon

Община Панагюрище напомня, че крайният срокът за заплащане на годишната таксата за куче е до 31 март 2021 г. Тя е в размер на 10,00 лв.

След този срок ще се извършват масови проверки и при констатирани нарушения ще се налагат санкции в размер от 100 лв. до 500 лв. на основание Наредба за отглеждане на животни, птици и устройване на пчелини на територията на община Панагюрище.

Всяко новопридобито куче трябва да регистрирате до три месеца в общината, на чиято територия е постоянния адрес или седалище на собственика. Подава се декларация по образец.

По Закона за ветеринарномедицинската дейност от такса са освободени кучета на лица с увреждания; служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка; кучета, използвани за опитни цели; кучета използвани от Българския червен кръст;  кастрирани кучета; кучета, които придружават или охраняват селскостопански животни, които се отглеждат в регистриран животновъден обект; ловни кучета, собственост на лица, придобили право на лов по реда на Закона за лова и опазване на дивеча. За тях обаче също се подава декларация за притежаване на куче.

Всеки от нас може да помогне в усилията на Общината за овладяване популацията на безстопанствените кучета, допълват от ведомството.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?