Следвайте ни

В Областната болница отбелязаха Деня на родилната помощ

viber icon

Това е най-чистият  празник. Той е огледало на нашия труд. На този ден правим равносметка на изминалата година. Това заяви  началникът на Акушеро -гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик  д-р Илиян Траянов при отбелязването на Деня на родилната помощ. Той пожела на работещите в отделението и в Неонатологично отделение да бъдат преди всичко здрави. 

642 са бебетата родени в МБАЛ-Пазарджик през изминалата 2019 година. Сред тях има и 10 двойки близнаци. 193 от родилките са на възраст до 19 години, 443  от майките са на възраст между 25 и 35 години, а 61 са родилките над 35 години.

И тази година в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ – Пазарджик бе спазена традицията, с която ритуално се отбелязва Денят на родилната помощ и народният празник – Бабинден.  Тържеството започна с изпълненията на танцьорите от  танцов състав „Чудесия“. След което беше отслужен  водосвет за здраве. В празничния ритуал „миене на ръце“ се включи родилката Вяра Спасова, която на 17 януари  ражда своето момченце Ангел. Тя помогна на д-р Илиян Траянов, началник на отделението по Акушерство и гинекология, да измие ръцете си, както и на д-р Петя Дудова и акушерките Атанаска Кръстева и Стефка Танева.

Вие сте призвани да дарявате радост, усмивки и щастие. Освен големи сърца , притежавате и голяма доброта. Продължавайте да ни радвате , пожела на екипа на отделението изпълнителният-директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?