32

В името на своите възпитаници: Обичан учител и блогър кандидатства за "Стани богат"

Илия Михайлов иска да спечели 7000 лева, за да купи с тях интерактивен екран, който прави уроците забавни и интригуващи за малчуганите

Пазарджишкият учител и блогър Илия Михайлов кандидатства за участие в популярната телевизионна игра "Стани богат". Верен на себе си, той не търси лично облагодетелстване, а отново е воден от красива кауза. Целта му е да спечели 7000 лева, които ще бъдат дадени в полза на учениците от СУ "Георги Брегов". С тях ще бъде купен интерактивен екран за кабинет "Иван Керезов". 

"Децата обожават да работим с такъв екран, а и на мен ми е забавно и интересно. Имаме три такива, получени по държавен проект, но в моята стая няма" - обяснява как се е родила идеята педагогът.

Макар да е ерудирана личност с широк мироглед и познания в много сфери, той признава, че много се притеснява. Още преди да знае дали ще бъде одобрен, обмисля как да запази самообладание, за да направи силно представяне и да постигне целта, преследвана в името на децата.

"Напълно възможно е да се проваля на въпрос, който изглежда много лесен отстрани, бил той и исторически, но човек не може да знае всичко, а и не трябва. Нали? Убеждавам се всеки ден, че колкото повече научавам, толкова повече разбирам, че знам прекалено малко. "Аз знам, че нищо не знам" - колко прав е бил Сократ! 

Ще го има и притеснението, което допълнително ще ме затрудни, но ще се опитам да запазя самообладание, ако бъда избран за участие. Знам обаче две неща - ще играя на сигурно, без рискове, и ще използвам всички жокери, преди да си тръгна. Ако получа шанс, ще пробвам, пък каквото стане. Важното е, че ще съм опитал да направя нещо в името на каузата, в която вярвам", призна в пост във Фейсбук учителят блогър. 

А подкрепата за поредната му благородна кауза е очаквано силна. Най-красивото е, че и ученици пишат насърчаващи коментари, като не пропускат да благодарят за шанса да са възпитаници на Михайлов, от когото ще запомнят не само уроците по история и извънкласните дейности по творческо писане, но преди всичко най-ценния завет - да бъдат добри хора. 

А те дават знак, че ще бъдат добри хора. Без да е отправян призив за дарения, вчера ученичка връчила на историка плик с няколко зелени банкноти.

"Това е от нашето семейство - помощ за интерактивната дъска за Вашия кабинет" - срамежливо пояснило момиченцето.

Учителят блогър признава, че жестът на детето го е развълнувал до сълзи. 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?