32
Следвайте ни

В две секции сортирали разписките за двата вота в отделни кутии

viber icon

Сигнали, че в две секции в Пазарджик и Черногорово са поставени отделни кутии за разписки от вота за президент и вицепрезидент и за народни представители, са подадени в Районната избирателна комисия. В единия случай подателят дори приложил снимки, направени в секцията.
Първият сигнал е постъпил по електронната поща от гражданин, за секция в село Черногорово.  В текста се казва, че са поставени по две кутии за разписки при машината за гласуване и избирателите пускат разписките от гласуване за всеки от изборите в отделна урна – в първата за избор на президент и вицепрезидент и във втората урна – за народни представители.
По сигнала е извършена проверка по телефона като е разговаряно  с  председателя на комисията,  който е потвърдил фактите, изложени в сигнала.
Чрез председателя на комисията са дадани изрични укказания да се прекрати гласуването с урни за разписките от машината за всеки отделен избор и  изборния процес продължи, като  се остави само една кутия, а другата бъде запечатана до края на изборния ден.
Другият сигнал гласи, че в избирателна секция в Пазарджик  са поставени по две кутии за разписки при всяка от машините за гласуване и избирателите пускат разписките от гласуване за всеки от изборите в отделна урна – в първата за избор на президент и вицепрезидент и във втората урна – за народни представители. Към сигнала е приложен снимков материал, на който се виждат две кутии, една машина за гласуване и част от членовете на СИК.
По сигнала е извършена проверка по телефона, като е разговаряно  с  председател на секционната комисия, като  същият е потвърдил фактите, изложени в сигнала.
Чрез председателя на комисията са дадани изрични укказания да се прекрати гласуването с урни за разписките от машината за всеки отделен избор и  изборния процес продължи, като за всяка от машините  се остави по една кутия, а другата бъде запечатана до края на изборния ден.
На комисията е напомнено също така да се обърне внимание на присъстващите в изборно помещение представители и застъпници, да се спазват правилата за заснемане в избирателните секции.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Чудо голямо

Чудо голямо

14.11.2021 | 19:51

Спестява време за сортиране на бележките, само си измислят глупави поводи за сигнали.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?