Следвайте ни

В Брацигово съветниците не успяха да си изберат председател

viber icon

Кметът на община Брацигово Надежда Казакова общинските съветници и кметовете на кметства Бяга, Розово, Козарско, Исперихово и Равногор положиха тържествена клетва пред Областния управител Стефан Мирев. Заседанието се проведе в НЧ "Васил Петлешков" в присъствието на много граждани и бе председателствано от най-възрастния съветник д-р Милка Кънчева.

"Община Брацигово е свято място от българската история. И днес тук живеят потомците на Васил Петлешков и героите от априлската епопея. Тук са корените на прочутите брациговски майстори- строители, оставили богато архитектурно наследство през Възраждането. Красивата природа и чистият въздух на Атолука и Розовски вриз, звукът на кабагайдите в село Равногор привличат туристи от страната и чужбина. Пазете и използвайте разумно това богатство и съграждайте за идните поколения", каза в приветствието си Стефан Мирев.

Новоизбраният кмет Надежда Казакова благодари на жителите на общината и изрази увереност, че общински съвет Брацигово ще работи в консенсус и в интерес на гражданите.

Гласуването за председател на новия 13 членен общински съвет стартира с четири предложения. След проведените две тайни гласувания никой от претендентите не получи необходимите 7 гласа. Така на първото тържествено заседание на Общински съвет Брацигово не беше избран председател.

Пред сградата на общината новоизбраният кмет Надежда Казакова получи символите на властта - ключ и кметска огърлица от своя предшественик Петко Петков. В кабинета на кмета беше отслужен тържествен водосвет за здраве и успехи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?