Следвайте ни

В Брацигово приемат документи за личен асистент

viber icon

Община Брацигово започна прием на заявления за включване в механизма за лична помощ, съобщиха от ведомството. Ползватели на услугата могат да бъдат хора с увреждане, на които е изготвена индивидуална оценка на потребностите и е издадено направление с определен брой часове за лична помощ от Дирекция „Социално подпомагане".

За д се възползват, гражданите трябва да подадат заявление в общината по настоящ адрес. Освен него се изискват направлението от дирекция „Социално подпомагане", с определения Ви брой часове за лична помощ, документ за самоличност (за справка) или документ за самоличност на законния представител-родител, настойник, попечител (за справка). 

Личен асистент може да бъде всеки, който не е поставен под запрещение и не е осъждан. Няма доходен критерий за назначаване. Ако потребителят не е доволен от личния си асистент, може да поиска прекратяване на трудовия му договор и назначаване на нов такъв, без да е необходимо да преминава през нова оценка.

Със заявлението ползвателят дава съгласие добавката за чужда помощ да се превежда за заплащането на ползваната услуга. Трансферът ще бъде извършван само след сключване на трудов договор с асистент и при реално предоставяне на услугата.

Кандидатът за асистент подава до доставчик на лична помощ заявление по образец, към което се прилага автобиография, копие от трудов договор, ако работи, или декларация, че няма сключен трудов договор и декларация, че спрямо него не са налагани мерки за защита по Закона за защита от домашно насилие по отношение на ползвател на лична помощ.

Доставчик на личната помощ по закона е общината по настоящия адрес на ползвателя.

Първите асистенти ще бъдат назначени от 1 септември, като заявления за включване в механизма ще се приемат и след тази дата.

В община Брацигово ще се приемат заявления всеки работен ден от 08.00 - 12.00 и от 13.00-17.00 часа на фронт-офис, на адрес град Брацигово, улица "Атанас Кабов" 6А.

Документите може да се приемат и в дома на човека с увреждане при доказана с медицински документ необходимост.

Допълнителни разяснения могат да бъдат получени на телефон 03552 20-54

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?