Следвайте ни

В Белово официално откриха безплатна Wi-Fi мрежа

Кметът на община Белово инж. Костадин Варев официално откри вчера изградената система за безплатен достъп до интернет по Инициативата Wi-Fi4EU.

На площада пред сградата на община Белово, заобиколени от светилищата на беловската духовност, култура и героично минало – църквата, училището, читалището и историческия музей, жителите и гостите на общината присъстваха на официалното откриване.

Община Белово е една от първите общини в областта, не само спечелили проекта, но и финализирали неговата реализация. Чрез инициативатаWi-Fi4EU общината ще приобщи все повече от жителите си към интернет свързаността, за да могат те пълноценно да се възползват от безкрайните възможности на цифровизацията. А нашият красив край ще бъде видим за другите европейски общини.

Мрежата по проекта е изградена от Телекабел Пазарджик, разполага с общо 10 точки за обществен достъп – в центъра на град Белово, спортната зала „Сгурията“ и площадите на всичките населени места. Финансирането на проекта е на стойност 15 000 евро по европейската инициатива Free Wi-Fi for Europeans.

 

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?