Следвайте ни

В Батак са шампиони по активност с над 58%

viber icon

Баташка община води пред всички останали по избирателна активност към 17,30 часа, показват данни на РИК. Там са пуснали бюлетини 58,06 на сто от хората по избирателни списъци. Втора се нарежда Сърница с 55,6 на сто, трета е Белово с 48,23%. Най-безразлични към вота са останали в Стрелча, където край урните са минали едва 23,99% от хората с право на глас, следва Пазарджик с 35,07 на сто, Пещера е трета с 37,44%.

Средната избирателна активност за областта към 17,30 часа е 39,81%. Във вота за народни представители са се включили 95 076 човека. За сравнение - над 341 хиляди души в региона са с право да гласуват.

Пред „Марица“ председателят на РИК адвокат Антони Върбев коментира, че изборният ден е протекъл спокойно и нормално от началото му до момента. До момента за днес са получени 12 сигнала, малко от тях обаче са основателни. Като по-интересна се откроява тази за заснетите попълнени бюлетини в Пещера, където обаче и тримата председатели са реагирали светкавично и са обявили бюлетините за невалидни, така че жалбата е оставена без уважение. Адвокат Върбев допълва, че в случая с буса с плакати на определена партия, забелязан до секция в Ракитово, няма данни за опит за купуване на гласове, а и самото возило не е открито при проверката на място.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Bocho

Bocho

04.04.2021 | 19:14

Batashkoto Klane I gadnata sgan pomaci

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?