32

В „Асарел-Медет“ стартира втората за годината доброволна кръводарителска акция

Вчера беше първият ден от безвъзмездната кръводарителска акция в дружеството, която се провежда от 15 до 20 октомври. Традиционно екипът на Здравна служба „Асарел“ си партнира с Районния център по трансфузионна хематология – Пловдив, като заедно се включват в националната кампанията „Капка по капка – живот“! Всеки ден от 9.00 до 12.30 всеки желаещ служител има възможност да прояви един от най-благородните жестове, какъвто е доброволното кръводаряване.

Екипът на Здравната служба отново се довери на изградената и доказано добре работеща организация, според която заявилите желание за кръводаряване работници са предварително записани. Изготвен е график, спазването на който се следи стриктно от здравните служители и по този начин се предотвратява струпването на хора.

Въпреки студеното време не липсваха желаещи да дарят кръв, а първи за деня бяха Ангел Шишков от отдел „Персонал“ и Николай Калайджиев от отдел „Ремонт Рудник и ЦРБ“. Ники дарява за 12-и път в „Асарел“, но общият му брой кръводарявания надхвърля 30. „Дарявам още от казармата. За мен това е освен полезно и много хуманно, особено за човек с рядка кръвна група каквато е моята. Аз съм АВ-отрицателна и лекарите винаги са много щастливи, когато го разберат, защото се среща рядко, а аз съм доволен от факта, че помагам. На всички, които се колебаят, бих препоръчал да се информират, да прочетат за ползите и ако са добре здравословно, да го направят, защото личното удовлетворение няма цена,“ сподели Николай Калайджиев минути след като стана и първият кръводарител на есенната акция.

Сред кръводарителите бяха и организирани групи от отдел „Минно инженерство“, Топлосилов цех и „Ремонт Рудник и ЦРБ“. Не липсваше и женско присъствие, което е показателно, че за кампанията е нужно да си здрав без значение от какъв пол си. Кети Беломачева от отдел „Качествен контрол“ също е сред най-редовните кръводарители, а днес с нея беше и колежката й Галя Шопова, която въпреки колебанието си, решава да последва добрия пример и да дари кръв, в името на това нечий чужд живот да получи шанс за спасение.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?