Следвайте ни

В 90 на сто от секциите в Пазарджишко ще се гласува и с машини

viber icon

Общо 359 са образуваните секции в Пазарджишко за предстоящите парламентарни избори, като в 90% от тях ще има възможност и за машинно гласуване. В това число не влизат подвижните  - те са в процес на одобряване, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК). Мобилните урни ще бъдат два вида - за хора с увреждания и за карантинирани заради КОВИД или контакт със заразени. Окончателният им брой ще стане известен в края на този месец, когато изтича срокът за образуването им.
До 2 март пък беше срокът за регистрация на листите с кандидатите за народни представители, както и за размествания в тях. До тази дата в РИК са се регистрирали всички 30 политически организации, участващи в битката за народното доверие. В това число са 22 партии и 8 коалиции. Те са номинирали общо 244 кандидати. Само в една листа е направено разместване между имената на втора и трета позиция, без допълване на нови.
В момента тече имунизацията на служителите, ангажирани във вота. От петнайсетте членове на РИК шестима са си поставили ваксина срещу коронавирус. От назначените 3088 членове на секционни комисии пък са се имунизирали малко повече от 300 човека, или едва 10%. 
Във вота за народни представители имат право да участват 241 103 гласоподаватели по предварителни избирателни списъци. Възможно е те да претърпят промени, ако бъдат подадени заявления за гласуване по настоящ адрес, но практиката показва, че дори да има такива, те са минимален брой.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?