Следвайте ни

Увеличават помощите за отопление за следващата зима

viber icon

Помощта за отопление през предстоящия зимен сезон (1 ноември 2021 г. – 31 март 2021 г.) е увеличена с 27,75 лева и става 523,55 лева. Повишението е с 5,6% е съобразено с поскъпването на електроенергията за регулирания пазар, съобщават от Регионалната дирекция "Социално подпомагане".

Кандидатстването за помощи за отопление започна от началото на месец юли и ще приключи на 31 октомври. До момента на територията на област Пазарджик са подадени 5998 заявления-декларации за отпускане на този вид подкрепа, което е с близо 844 повече от миналата година. Вече са издадени 1741 за получаване на помощта. 

Увеличението на пенсиите от 1 юли и добавката от 50 лева, която получава всеки пенсионер, няма да се отразят на правото на достъп до този вид помощ и няма да доведат до отпадане от подпомагане.

Право на помощ за отопление имат хора и семейства, чийто средномесечен доход за предходните 6 месеца, преди месеца на подаване на заявлението-декларация, е по-нисък или равен на индивидуално определена граница за достъп съобразено с възрастта, семейното положение, здравословното състояние, наличието/липсата на съжителство и други обстоятелства.

Заявленията се подават до 31 октомври в дирекциите „Социално подпомагане“ (ДСП) по настоящ адрес, чрез ПИК или електронен подпис в Системата за сигурно електронно връчване, както и по пощата. 

Всеки желаещ да кандидатства може да получи необходимите документи за попълване на място в ДСП или да ги изтеглите от страницата на Агенцията за социално подпомагане електронен адрес:  https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/sotsialni-pomoshti.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Измама

Измама

28.07.2021 | 14:48

Голяма част от получаващите помощи крият доходите си. Ревизия.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?