Следвайте ни

Уважаван пазарджишки спортен деятел очаква помощта ни

Доайенът на корабомоделизма Димитър Ганчев се нуждае от 35 000 евро за лечение в Турция

Големият пазарджишки спортен деятел Димитър Ганчев, доайен на корабомоделизма в града ни, се нуждае от нашата подкрепа. След като преди години успешно се пребори с рак на езика, сега отново му е открит тумор – този път на ларинкса, съобщи той в профила си във Фейсбук. Образуванието е злокачествено и изисква високоспециализирано лечение в Турция.Необходими са 35 000 евро, които семейството му не може да събере без помощ от добри хора.

Ганчев е председател на Модел яхт клуб „Пазарджик“ и през годините успява да превърне града в световен център на корабомоделните спортове. Историята на клуба започва през 1951 година, а настоящият му лидер е сред първите, дали своя принос за утвърждаването и популяризирането му в следващите десетилетия, след като през 1957-ма завършва курс за инструктори в Лом. Има водеща роля за това Пазарджик да бъде домакин и достоен конкурент в европейски и световни състезания по моделни спортове.

В апела си заслужилият майстор на спорта пише: „Има още какво да дам за развитието на спорта, подготовката на младите таланти и провеждането на Световни и Европейски първенства по моделните спортове в Пазарджик!“.

Банковата сметка в лева и валута, на която се набират средства за лечението на Димитър Ганчев, е

IBAN: 93000025917483, Банка ДСК, Димитър Ганчев.

Преводи може да се направят и чрез PayPal: [email protected]

Нека подкрепим един достоен човек, направил много за Пазарджик!

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?