32

Условно наказание за шофьор, убил човек и избягал от местопроизшествието

На първа инстанция мъжът е осъден да плати на близките по 800 лева

Условна присъда от 2 години и 4 месеца при четиригодишен изпитателен срок получи шофьорът от Сърница, прегазил човек на 23 септември м. г. край градчето и избягал от местопроизшествието. Решението е на окръжните магистрати в Пазарджик и не е окончателно - може да се оспорва пред Пловдивския апелативен съд.

В деня на произшествието 28-годишният тогава мъж пътувал със служебен микробус "Мерцедес", собственост на фирма за дървен материал в Сърница. На около километър и половина от градчето блъснал пешеходец. После избягал и опитал да се укрие.

Тялото на загиналия е открито от други граждани, които сигнализират в Районното управление във Велинград.

Рано сутринта на 23 септември на място са изпратени полицаи и линейка, които заварили безжизненото тяло на възрастен мъж. Не след дълго е установено, че това е 51-годишен жител на велинградското село Света Петка. Огледът показал, че неизвестен към онзи момент автомобил е прегазил човека, а после е напуснал местопроизшествието и се е укрил. Тялото на жертвата е закарано в Отделението по съдебна медицина в Пазарджик. Образувано е досъдебно производство, започва и издирване на извършителя.

Пред "Марица" по-късно хора от Света Петка разказаха, че убитият е клетник и самотник, добряк и с миролюбив характер. Бил малко нестабилен с психиката, но нямал навика да скита чак толкова далече, така че за съселяните му беше загадка как се е добрал чак до Сърница. Човекът има близки, но семейството му живее в крайна бедност, нерядко разчитайки на помощ от хората.

Четири дни по-късно разследващите установяват, че извършителят е 28-годишен мъж от Сърница. Открит е и управляваният от него във фаталната сутрин микробус. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата, за да се стигне до делото, приключило с условно наказание.

Младежът е лишен от правото да шофира също за четиригодишен период. Междувременно с него ще бъде проведена възпитателна работа от Наблюдателната комисия при Община Сърница. Освен това водачът ще трябва да плати на тримата близки на загиналия по 800 лв. за направените от тях разноски по съдебното дело, както и 2419 лв. за експертизи на полицията.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

14.06.2022 | 13:29

НЯМА ДЪРЖАВА НЯМА И СЪДЕБНА СИСТЕМА--ВСИЧКО Е СВЪРЗАНО--СИНДЖИРА Е РАЗКЪСАН И ТОПЧЕТАТА ПАДАТ КАКТО СИ ИСКАТ ОТ НЕГО--СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ КРАДЕН ОТ ГОРАТА--ПОНЕ 5 ЦИФРЕНА СУМА Е ВЗЕЛ НЯКОЙ ПРОКОРОР ДА ЗАМАЖЕ СИТУАЦИЯТА

Отговори
1 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?