32
Следвайте ни

Условно наказание след опит за убийство на горски стражар, осъденият обжалва

viber icon

Съден за опит за убийство на горски стражар, притежаване на пистолет без разрешително и незаконна сеч отново ще се изправи пред Темида идната седмица. Мъжът е получил 2 години условно при 5 години изпитателен срок от окръжните магистрати в Пазарджик. Той обжалва наказанието си пред Апелативния съв в Пловдив, то е протестирано и от прокуратурата. Заседание по казуса предстои във вторник.

Делото е образувано по протест на Окръжна прокуратура - Пазарджик и по жалба на подсъдимия срещу наказание от 2 години условно лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок, съобщават от пресцентъра на Апелативния съд. А. М. е признат за невиновен в това, че на 03.07.2020 г., в местността „Крайка“, в землището на с. Драгиново, общ. Велинград, е направил опит умишлено да умъртви Б. К. от същото село, който работел като „горски стражар“ към горското стопанство, като деянието е останало недовършено, поради независещи от извършителя причини. А. М. е признат за виновен в това, че на 03.07.2020г. е държал огнестрелно оръжие - пистолет „Макаров“, със заличени номера, без да има за това надлежно разрешение и го осъжда на една година лишаване от свобода. 

А. М. е признат за виновен и в това, че в землището на с. Драгиново, общ. Велинград, на територията, на ТП на ДГС "Алабак" - Велинград, без редовно писмено позволително, е отсякъл от горски фонд десет броя дървета от бял и черен бор, поради което е осъден на една година лишаване от свобода и глоба в размер на 2000 лв. 

Съдът определя на А. М. едно общо наказание в размер на 2 години условно лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок, към което  присъединява и глобата от 2 000 лева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

един ден 6те попадне6 на мен

един ден 6те попадне6 на мен

05.11.2021 | 11:29

само 4е аз ako бях горски направо стрелям. и въоб6те няма да стигне6 до съда да ти даде условна. 6те ти взема ли4ната карта от джоб4ета, и после 6те отида и при жена ти и децата ти. да видим на кои посяга6, и какво 6те се4ем.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?