Следвайте ни

Управителят на тубдиспансера е в тежко състояние, избират заместник

viber icon

Нов управител за Специализираната белодробна болница в Пазарджик предстои да изберат общинските съветници в града на следващото си редовно заседание. От предложение на д-р Антоан Дончев става ясно, че досегашният управител д-р Румен Аврамов е бил в тежко състояние в реанимационното отделение на МБАЛ-Велинград. След изписването му оттам е необходимо проследяване на здравословното му състояние, което не му позволява за момента да изпълнява ръководните си ангажименти. Това пък налага временно да бъде прекратен договорът му и на негово място да бъде назначен заместник за не повече от 6 месеца. Решението е в ресора на съветниците, тъй като лечебното заведение е 100% общинска собственост.

Д-р Румен Аврамов оглавява Белодробната болница от април 2019 година, когато спечели конкурса за поста, обявен след оттеглянето на дългогодишния управител д-р Никола Пенчев. Изборът тогава бе между две кандидатури – на д-р Аврамов и д-р Костадинка Сотирова.

Припомняме още, че въпреки преклонната си възраст, д-р Никола Пенчев до последно остана на поста си и полагаше грижи за болните с COVID-19. След тежка коронавирусна инфекция уважаваният лекар си отиде от този свят през есента на миналата година, а в негова памет бе решено Белодробното болница да носи неговото име.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Истината

Истината

29.05.2021 | 17:54

Нека си кажем истината. Не е в тежко състояние, а направи опит за самоубийсто. На 26 април 2021 г вечерта е намерен намушкан три пъти с нож в корема в хотелска стая в хотел "Бор" във Велинград. Оставил е предсмъртно писмо. Бил е под въздействие на алкохол и успокоителни. По-рано същия ден е имал среща с кмета Тодор Попов в Община Пазарджик. Обсъждали са ремонта на Белодробния диспансер. Оказало се, че Аврамов не е декларирал всички ремонтни дейности и документацията по ремонта не е регламентирана. Освен това вкъщи д-р Аврамов е подложен на финансов тормоз от съпругата и дъщерята - осигурил им е апартаменти и автомобили, а те веднъж не бяха доволни от него и вечно мрънкаха. Ето до къде довежда влизането в политиката в съчетание със семейни и професионални проблеми ... притискат те финансово от няколко страни, нервите ти не издържат и решаваш да посегнеш на живота си.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?