Следвайте ни

Управителят на МБАЛ-Велинград подаде оставка

viber icon

На 1 март 2021 година управителят на общинската болница „МБАЛ-Велинград“ д-р Жеко Чешмеджиев е подал заявление пред Общинския съвет, с което иска да бъде освободен от поста. Д-р Чешмеджиев посочва като причина „лични съображения и във връзка с образувано досъдебно производство и появили се твърдения в медиите, че преча на разследването“, съобщава Темпо.

Два дни по-рано, на 26 февруари, д-р Чешмеджиев бе отстранен с определение на съда от управленския пост по искане на Районна прокуратура - Пазарджик. Прокуратурата посочва, че д-р Чешмеджиев е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за използване на неистински документи в качеството му на длъжностно лице – управител на болницата, пред директор на Районната здравно-осигурителна каса Пазарджик през 2017 г. и през 2019 г.
Съдебното решение дойде в труден за общинската болница момент с ръст на заболеваемостта от Ковид-19 и с нерешени проблеми във връзка с откриването на ново отделение за лечение на коронавирус, което да позволи нормална работа на Вътрешно отделение.
След подаването на оставката от д-р Чешмеджиев, председателят на Общински съвет - Велинград Пламен Хаджиев насрочи извънредна сесия на 8 март 2021 г. Дневният ред е само от една точка - прекратяване на договора за възлагане на управлението на „МБАЛ-Велинград“, сключен с д-р Чешмеджиев през юни 2019 година (д-р Чешмеджиев управлява общинската болница от 2015 г., когато като съветник от ГЕРБ спечели конкурса, а през 2019 г. спечели отново обявения конкурс). Съветниците ще трябва да изберат и временно изпълняващ длъжността със срок до провеждане на конкурс. Изборът ще е показателен за по-нататъшното развитие на общинската болница. 
Очаква се от местния орган на власт да оповестят решението си по казуса.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?