Следвайте ни

Украсяват голямата елха пред Театъра

Новини от Пазарджик и региона

viber icon
Започна украсяването на голямата коледна елха пред Театъра, видя репортер на "Пазарджишка Марица". Най-напред бе поставена красивата звезда на върха на дървото, в момента работници с вишка допълват премяната с гирлянди с разноцветни светлинки. Те ще грейнат на 9 декември, когато ще бъде първото от поредицата празненства за Коледа и Нова година от програмата на Община Пазарджик с Х-факторите Пламен и Иво и магическо шоу.

В най-чаканото събитие ще участват деца от школи и творчески състави в града, които ще посрещнат Дядо Коледа с приказни персонажи. Вечер на Елза от "Замръзналото кралство" и на Хари Потър са сред интригуващите акценти. За любителите на музиката на пазарджишка сцена ще се качат "Мастило", Орлин Горанов, а в новогодишната нощ на площад "Константин Величков" ще има надсвирване на оркестрите "Красен" и "Сияние". Точно в полунощ започва тържествената заря.

Програмата за Коледния месец предвижда в три поредни съботи анимация за малки и големи, както и два специални концерта в различни жанрове – рок концерт на 17 декември и естраден на 23 декември. Събитията, предвидени в календара за последния месец от годината, ще допринесат да се почувства Коледният дух в града. За инициативите отново партньор на Общината ще бъдат младежи доброволци, които успешно работят по реализирането на основните фестивали в Пазарджик./ „Пазарджишка Марица”


Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?