32

Украинско момиченце се роди в МБАЛ-Пазарджик

Мъничката Малика е първо дете на родителите си, които са бесарабска българка и украинец

Малика е първото украинско бебе, родено в МБАЛ-Пазарджик. Малкото момиченце се ражда в 1.15ч. през нощта на 1 април. За нормалното раждане на 24-годишната Надежда Гайдаржи помага дежурният екип начело с акушер-гинеколог д-р Иван Китов и акушерките Лазарина Ранчева и Запринка Димитрова,и неонатолог д-р Татяна Андреева. Малката Малика тежи 2700г. и е с дължина 47см. Тя е първото дете за бесарабската българка Надежда и нейния украински съпруг Иван. Двамата бягат от Одеса, където живеят на 11 март, след като близо до района, където живеят започват да падат бомби. След повече от два дни пътуване с кола, двамата пристигат в Пазарджик, където са посрещнати от общинския съветник Атанас Шопов, който ги настанява в свое жилище и се грижи за тях. Надежда е консултирана от началника на АГО на МБАЛ-Пазарджик д-р Илиян Траянов след пристигането и в Пазарджик. Той проследява последните седмици от бременноста й.
„Раждането протича нормално, без усложнения. Бебето и родилката са добре и съвсем скоро ще бъдат изписани от отделението. Максимално помогнахме на жената, защото беше стресирана. Сега се надяваме да е спокойна. На всяка родилка сме готови да помогнем, независимо откъде е“, заяви д-р Илиян Траянов.


Младата майка благодари на отделението за грижите, които полагат за нея и новороденото й момиченце. Надява се съвсем скоро войната да свърши и да могат да се приберат в Одеса. На това се надява и съпругът й Иван. Името на момиченцето не е избрано случайно. Малика е нашата принцеса, нашият малък ангел, който дойде в живота ни, за да ни донесе радост“, заявиха развълнуваните родители. Те пожелаха на малкото момиченце да е здрава , да се радва на живота и никога да не разбира какво е войната и колко болка носи.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?