Следвайте ни

Удължиха с 9 дни срока за доброволно клане на свинете

viber icon

На извънредно заседание Областната епизоотична комисия в Пазарджик взе решение срокът за  преустановяване отглеждането на свине в тип „заден двор“ да бъде удължен с повече отседмица  - от 2 август до 11 август включително. 


То стана факт 24 часа след проведената среща на земеделският министър Десислава Танева с кметовете на населени места от община Пазарджик и по предложение на областния управител Стефан Мирев и членовете на комисията.


Мярката обхваща общо 75 насели места в региона, които се намират в 20 км зона около петте промишлени свинекомплекса в област Пазарджик. 


След изтичане на този срок ще се пристъпва към умъртвяване на животните от компетентния орган - Областна дирекция по безопасност на храните. 


Предстои актуализиране на списъците за броя на отглежданите свине в обекти тип „заден двор“ и броя на стопаните, които вече са преустановили отглеждането на прасета след дадените указания от МЗХГ и Областната епизоотична комисия. 


РДГ-Пазарджик продължава да извършва проверки в горските територии за заболяване сред дивите прасета. Полицейски патрули дежурят на всички входно-изходни артерии в региона за нерегламентиран превоз на свине, животински продукти и фуражи.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?