32
Следвайте ни

Удължават срока за "Топъл обяд" в Брацигово до 30 юни

viber icon

Услугата „Топъл обяд" се удължава в община Брацигово до 30.06.2022  година. Това стана възможно след като кметът на Община Брацигово  г-жа Надежда Казакова подписа допълнително споразумение към договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. 

На този етап всеки ден в кухнята на „Домашен социален патронаж" се приготвя топъл обяд  супа, основно и хляб  за 50 броя потребители, одобрени от Дирекция „Социално подпомагане" гр. Пещера.

Осигурените средства за хранителни продукти за едно лице от целевата група се определя в размер на 2.70 лв. за ден.  Общата сума на допустимите разходи за изпълнение на договора възлизат на 54 805,41 лева.

Основната дейност по договора е осигуряване на топъл обяд, включващ предоставяне на супа, основно ястие и хляб за 50 лица. Допустимите целеви групи за проекта са следните:

Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната;

Хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по - висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията;

Лица поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност без близки, които да им окажат подкрепа;

Лица, обект на социално подпомагане, за които е установено нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемиологична обстановка са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?