32

Учредиха стипендия "Д-р Марио Шкодров", вече са събрани близо 20 хил. лева

Приятели и съмишленици на израсналия в Септември д-р Марио Шкодров, който загина трагично, преди да навърши 27 години, са учредили стипендия на негово име. През юни е учреден и дарителски фонд за набиране на средствата, а инициативата жъне невероятни успехи.

"Великите хора оставят светлина след себе си, на която ние можем да бъдем само проводници. Мисля, че подценихме светлината на Марио, когато определихме големината на стипендиантския фонд в негово име - 9000 лв.

Само за ден събрахме почти 16 000 лв. благодарениe на неговата чистота, усмивка и огнени къдрици. Искаме да кажем на настоящите дарители: няма по-съвършен човек от този, който (съз)дава за другите, благодарим ви!

Явно стипендия „Д-р Марио Шкодров“ ще бъде десетилетна. Решихме да увеличим фонда на 22 000 лв. и да продължим да събираме средства, които да ни позволят и през следващите години да даряваме на достойни и нуждаещи се наследници на пламъка на Марио.

Преизпълването на фонда ще значи просто повече стипендии за повече години напред. Благодарим ви!", коментира един от инициаторите - д-р Спас Керимов.

Самият д-р Марио Шкодров е завършил медицина и е станал успешен лекар благодарение на стипендия по програмата "Готови за успех” на Фондация "Бикоуз". Нещо повече - с успехите си се е превърнал в емблема на програмата. Това мотивира приятелите му да направят нещо голямо в негова памет, а приятната изненада е, че срещат силна подкрепа.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?