Следвайте ни

Учителят Илия Михайлов събра 4000 лева за онкоболни деца

viber icon

Точно 4000 лева е сумата, събрана от продажбата на „Ежедневности“ - четвъртата книга на учителя блогър Илия Михайлов от Пазарджик, както и от дарения. Парите вече са преведени на Клиниката по онкология и хематология към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, съобщи авторът. Всички средства ще бъдат използвани за купуване на скъпи лекарства за дечицата в клиниката.

Следващата седмица Михайлов ще се срещне с представители на лечебното заведение, за да връчи символично документа за направения превод. Пазарджиклията не пропусна да благодари на всички, подкрепили новата му благородна инициатива, а те не са никак малко.

Учителят направи първите си стъпки в литературата преди години, когато негови фенове, четящи интересните му човешки истории в блога му във Фейсбук, пожелаха те да бъдат отпечатани и в книга. Така се появи „Побързай“, после – „Когато вали“, „Автобус за някъде“, а сега – и „Ежедневности“. Тиражите и на четирите издания с човешки разкази и импресии, внушаващи ни да бъдем преди всичко добри към ближния, се оказаха недостатъчни за всички желаещи да ги имат в библиотеките си. Всяка от книгите бе със своя благотворителна кауза, обединяваща стотици хора и всички приходи и дарения бяха предоставяни на нуждаещи се хора.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?