Учителят Илия Михайлов събра 4000 лева за онкоболни деца

Точно 4000 лева е сумата, събрана от продажбата на „Ежедневности“ - четвъртата книга на учителя блогър Илия Михайлов от Пазарджик, както и от дарения. Парите вече са преведени на Клиниката по онкология и хематология към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, съобщи авторът. Всички средства ще бъдат използвани за купуване на скъпи лекарства за дечицата в клиниката.

Следващата седмица Михайлов ще се срещне с представители на лечебното заведение, за да връчи символично документа за направения превод. Пазарджиклията не пропусна да благодари на всички, подкрепили новата му благородна инициатива, а те не са никак малко.

Учителят направи първите си стъпки в литературата преди години, когато негови фенове, четящи интересните му човешки истории в блога му във Фейсбук, пожелаха те да бъдат отпечатани и в книга. Така се появи „Побързай“, после – „Когато вали“, „Автобус за някъде“, а сега – и „Ежедневности“. Тиражите и на четирите издания с човешки разкази и импресии, внушаващи ни да бъдем преди всичко добри към ближния, се оказаха недостатъчни за всички желаещи да ги имат в библиотеките си. Всяка от книгите бе със своя благотворителна кауза, обединяваща стотици хора и всички приходи и дарения бяха предоставяни на нуждаещи се хора.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?