Следвайте ни

Учителят-блогър ни води на път с „Автобус за някъде“

viber icon

„Автобус за някъде“ е новото интригуващо заглавие, с което харизматичният учител-блогър Илия Михайлов всеки момент ще зарадва читателя. Третата книжка на педагога отново включва творби, някои от които – трудни за причисляване към общоприетите жанрове, но всички – докосващи душата с човешкия и непринуден начин на изразяване. Житейски ситуации, чути или забелязани по пътя – в автобуса, във влака, на спирката, до кафе машината в очакване на транпорт. Истории, върху които не се замисляме или дори се правим, че не чуваме, ако някой не ни ги разкаже по своя си интригуващ начин. Като разказа за съпруга, решила да сложи край на връзка заради домашно насилие. Или за класната, изпитваща съчувствие към ученичка, чиято майка е починала. Или за шофьора, изпълнил празния си апартамент с котето Шепичка, осиновено от улицата. Или за стария комин на бившата оцетена фабрика в Пазарджик, с който рухнаха и много детски спомени. В творбите на Илия Михайлов читателят може да усети дори парване от капещите сълзи…

Верен на себе си, авторът и този път се доверява за илюстрациите към томчето с импресии на талантливата и чувствена млада художничка Катрин Малинова. Тя създаде и въздействащите картини за първите две издания на учителя-блогър – „Побързай“ и „Когато вали“. 

Скоро ще бъдат обявени официално датата и мястото на представяне на третата книжка – „Автобус за някъде“. И този път Илия Михайлов загатва, че ще има изненади. Познавайки голямата и благородна душа на автора, не е трудно да се досетим, че отново ще има и благотворителна цел.

Пожелаваме успех на новото издание и го очакваме с нетърпение и любопитство!

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?